Fun light mot myrorna

En liten kamp mot myrorna har startat och operation helt naturligt myrbekämpningsmedel pågår i huset. Egentligen har jag inget problem med myror bara de håller sig ute i naturen och borta från min odlingslådor, men nu har vi dem både inne i köket och i potatislandet. Vad gör man? Jo man letar på både nya och gamla husmorstrix. Myrorna i köket verka har letat sig upp via husgrunden och sedan hittat ut i köket under golvlisten, så där ligger nu långa strängar salt. Det verkar hålla dem borta åtminstone ett tag. Vi får se om de överlistar just det tricket och hittar en annan väg. Då har jag en ny ammunition att ta till. I och för sig kan det väl inte räknas som helt naturligt bekämpningsmedel men det hittas på livsmedelshyllan i alla fall. Jag skulle inte få för mig att dricka det själv eftersom det verkligen smakar konstgjort och uräckligt men som myrgift hoppas jag att det fungerar. Hörde om någon som hade spillt ut en kanna Fun light och myrorna hade försvunnit och aldrig mer kommit tillbaka. Det verkar vara aspartam (det konstgjorda sötningsmedlet) som får myrorna på fall. Tror artikeln skrev om det som nervgift för myrstacken. Nå, jag har nu provat att hälla ut några klunkar av denna äckliga dryck i myrboet som bara växer sig allt starkare i potatislandet. Hoppas nu att det fungerar och att de små rackarna hittar ett nytt ställe att bygga bo på. Det finns ju så många mysiga stenar och stubbar att bo till exempel, varför inte flytta dit helt enkelt?

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>