Äppelträd och söta körsbär

Leriga stövlar och byxben efter en dag med spaden i hand. Nya fruktträd är äntligen införskaffade och nedgrävna i vår stora fina inhängnad. Så nu hoppas jag att vi lurar alla glupska hjortdjur och får behålla träden, se dem växa och ge oss gott att äta så småningom. Sedan vi köpte vårt hus i skogen för mer än tio år sedan har jag velat ha frukt och bär i trädgården, jag ville så gärna ha träd och buskar både till lyst och för att få gott att äta. Dock har det varitt stört omöjligt att få dem att hinna växa upp utan att kreativa klövdjur saboterat. Vi har nätat in och fixat men alltsammans har varit för klent. Nu är den stora inhägnaden gjord, rejält tilltagen med armeringsmattor och stolpar som förhoppningsvis ska stoppa djurens framfart. Ett äppelträd med sommarfrukt och så söta körsbär blev vårt första val och de är planterade efter alla konstens regler, till och med med lavasten i botten (eller vad det nu kallades) för att sprida näringsämnen och goda mineraler. Det måste bara blir hur bra som helst. Vädret har bjudit på en hel del vatten så att gräva i leran en dag som denna krävde en rejäl sanering efteråt. Nu sprakar brasorna inomhus och jag kikar lite nöjt ut på det nyplanterade från soffan. Körsbärsträdet har till och med små gröna kart redan vid inköpet, så där är vi nära goda bär (i alla fall några stycken).

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>