Att cykla hem sin första medalj

Senast jag ställde upp i ett cykellopp var i slutet av 70-talet. En liten tös i bikini och cykelkorg på den enväxlade cykeln. Hur det gick minns jag inte. Bra antagligen som alltid med en tioårings självförtroende. Nu har det gått några år och oväxlade cyklar kallas för single speed och att cykla i bikini och med cykelkorg var inte riktigt att tänka på. Yngaren skulle cyklas runt och min cykel är nu både större och har fler växlar. I dag var det inte bara valdag och morsdag utan också dags att cykla lopp, mitt första sedan den gången på 70-talet. Så upp i ottan denna söndag och på med cykelkläderna.

Nå hur gick det då? Tja, jag har cyklat hyfsat långt förut och ibland snabbt men aldrig i kombination. En ny utmaning helt enkelt. Men med klungcykling, bra draghjälp och ett tjockt pannben kommer man långt. Dessutom är det fantastiskt att få cykla på småvägar i vackraste Sörmland i strålande solsken. Sjön blev runtcyklad och medaljen fick jag runt halsen. Jag är sjukt nöjd med min bedrift och den har definitivt givit mersmak. Så jag får göra som barnen börja samla in fler medaljer helt enkelt. Men först behöver benen och rumpan några vilodagar.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>