Årets första spadtag

Inte så varmt som jag hoppats denna aprillördag men tillräckligt varmt för att sätta spaden i jorden för första gången denna vår. Längs husväggen har snödropparna nu blomma ut och jag tog tillfället i akt att äntligen göra något för de stackars försakade Ölandstoksbuskarna. De har stått där många årtioenden och ser lite sorgsna ut så rabatten har nu grävts upp, kvickrot och gräs har skalas bort. Dags att fjäska ytterligare med kompost och ny jord. Kanske kan de blomma lite bättre denna sommar? Mina fingrar är inte speciellt gröna men det känns konkret och lite meditativt att gräva i jorden. De stackars snödropparna åkte upp tillsvidare och planteras om så småningom. Min förhoppning är att även de överlever min trädgårdsiver. Både buskarna och snödropparna ratas av hjortarna som annars tuggar i sig av allt vi odlar så de vore ju otroligt tråkigt om jag själv skulle få dem att dö ut.

#blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>