Afrika, böcker och CSR

I går hade jag möjligheten att få lyssna på Marika King som skrivit böckerna Supernova och Projekt längtan . Den senare av dem tar oss till Afrika och biståndsarbete med allt vad det innebär. Böcker skrivna utifrån egen erfarenhet och hon hade mycket klokt att säga kring detta med bistånd och hur vi försöker hjälpa (och ibland stjälper). Det jag framförallt tog med mig från kvällen är det hon poängterade att affärer är det verkliga biståndet, dvs att vill man hjälpa på riktigt så handlar man av lokalbefolkningen, köper de varor de säljer. Biståndsvärlden är ett okänt område för mig men jag ser fram emot att läsa vidare och se en vinkling av den.

#blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>