Knivslipning, äntligen vassa köksknivar

Äntligen är det lite ordning i köket igen, köksknivarna, bästa kompisarna vid matlagningen har fått tillbaka sin skärpa. Vilken skillnad! Från att har varit trötta och slöa till att skiva och hacka snabbt och lätt igen. Det blir så mycket roligare att laga mat om knivarna gör som de ska. Tusen tack Per på Slipverkstaden som tog sig an dem och gav dem ordentligt tillfixning av eggen. Nu kan jag underhålla dem lite grann på egen hand med brynet igen men återkommer såklart då det är dags för en ordentlig och proffsig knivslipning igen.

Den lilla lätta japanska kniven har fått nytt liv och invigdes genom att skiva citron, skala och skiva ingefära. Det gick som en dans förstås. Ner med några citronskivor en, en bit skivad ingefära i en kopp och så häller jag på kokande vatten och i med lite honung. Smakar och gott och gör gott. Absolut bästa förkylningsdrycken då halsen värker men funkar förstås fint när som helst.

#blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>