Förningsduk från Växbo Lin

Förningsduk, förning och förningskorg, vackra gamla ord som jag gillar. Maten som bars i korgen som var dåtidens kasse och korgen som pryddes av en duk. Den ofta fyrkantiga förningsduken. Växbo Lin har vävt en modern variant av denna duk, en förningslöpare. En ljuvligt långsmal linneduk att ha på festbordet. Den är bredare än en ordinär löpare men inte fullt så bred som en normal duk. Det är lätt att duka festbordet med denna, som på bilden nedan till exempel där den blå löparen får sällskap med olika blå nyanser på linneservetterna. Men det är också en duk som förgyller vardagsbordet precis lika bra. Dukar ska inte ligga i linneskåpet utan användas flitigt och eftersom denna duk är lite smalare så är den ju också enklare att hantera, stryka eller mangla. Den blå och den svarta är storfavoriter hos mig.

Dukar finns ju inte som lagervara hos Svenska Inredningsbolaget, det är svårt att lagerhålla alla varianter, färger och längder. Vi tar hem dem som beställningsvara allteftersom istället så att ni kunder får precis det ni vill ha. Det är bara att kontakta oss med dina önskemål.

Bilder: Växbo Lin

#blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>