Linne – det naturliga alternativet till plastpåsar

Vi använder otroliga mängder plast i våra hem och i många fall skulle vi lätt kunna byta ut det mot annat för att vara lite miljösmartare. Istället för att slentrianmässigt svepa in det som ska förvaras i plastfolie eller lägga det i en plastpåse så finns en massa bra och enkla alternativ. Alternativ som också är bättre för brödet, grönsakerna eller vad vi nu försöker förvara. Ett bröd i en plastpåse blir inte så roligt utan mest mjukt och lite svampigt till exempel. Jag läste om något nytt material framtaget för att vara naturligt nedbrytbart och mer miljövänligt, Bee´s Wrap, dvs ark av ekologisk bomull, bivax, jojobaolja och kåda. Det fungerar säkert, det låter lite som en modern variant av gammeldags vaxade tyger som använts för att täcka burkar och annat i köken. Tanken är väl att dessa ark ska vara följsamma och gå att slå in sina matvaror. Jag har inte sett och provat dessa Bee´s Wrap ark ännu så jag vet inte om de fungerar.

Dock behöver det inte vara så trassligt, hemma i vårt kök används linnehanddukarna flitigt. Gamla fina kökshanddukar eller klippta stycken av gamla linnedukar eller lakan blir perfekta omslag till brödet och grönsakerna. Bomullstyg fungerar inte alls lika bra, där torkar brödet och vissnar salladen mycket fortare. Brödet håller sig fräscht och gott länge då det ligger invirat i linnetyget och salladen som vi sveper in i tyget (det får gärna vara aningens fuktigt) håller sig krispig länge länge i kylskåpet. Så mycket bättre än platspåsarna och så mycket enklare.  Så leta på de gamla glömda kökshanddukarna i linne och strunta i plastpåsen eller plastfolien.

Linne och linnehanddukar hittar du för övrigt i massor på loppisar och auktioner, för en liten peng kan du komma hem med massor av tyg.

En fin gammal kökshandduk till brödet, mitt bästa husmorstips.

#blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>