Linneduk blir linnehandduk

Nu är de i min hand (eller snarare på mitt bord) de första remakade linnehanddukarna från refo. Bästa Liselotte var här i går igen med de första remakade produkterna och fina historier i från alla projekt. Den första remake-kursen pågår, en kurs som är ett samarbete med Folkuniversitetet och en språngbräda ut i yrkeslivet för de som står vid sidan av och har svårt att hitta in igen. Jag verkligen älskar idén om hur överblivna kläder och i mitt fall andra textilier kan vara med i ett kretslopp som gynnar både miljö och ger ett värde på många andra sätt. Det här är det första som kommer att finnas till försäljning hos Svenska Inredningsbolaget, mer kommer allt eftersom. Vad vet man ju aldrig riktigt, det beror ju på vad som finns i materiallådan och vilken kreativ remakare som sätter sax och symaskin i härligheten.

Så först ut blir linnehanddukar, klippta och sydda av en linneduk. En damastduk som gjort sitt som duk eftersom kalasen satt sina fläckar på den. Men tyget är ju fortfarande fantastiskt och bättre handdukar för du leta efter. Tjockt fint linnetyg som suger upp vatten bättre än alla dina bomullshanddukar. Jag lovar! Det vackra monogrammet finns bevarat och pryder en av de fina handdukarna. Allt annat än förspilld kvinnokraft.

Jag ska fotografera handdukarna lägga upp dem i webshopen snarast så att ni alla kan få se och köpa dem. Hela vinsten för dessa går tillbaka till refoprojektet för att göra nytta där.

Bilder: ByCharlotte

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>