Barnhack hos .SE

Jag fick hänga med på programmeringskurs igår, mest var det väl min dator och lite handräckning de var ute efter men jag fick i alla fall vara med på ett hörn. Dottern var målgruppen och mamman bihang denna gång men kul var det! Det var .SE som bjöd in till barnhack. Vi har missat en massa gånger tidigare men nu kunde vi hänga på. Enkelt, kul och pedagogiskt tycker mamman och dottern var upprymd. Enkla karaktärer, händelser och spel kunde sättas ihop på en gång efter bara några korta instruktioner. Nu övar vi hemma för att skapa lite större spel och annat kul. Har ni möjlighet så häng med vid ett annat tillfälle. Alla i rummet verkade supernöjda.

Scratch är ett både ett programmeringsspråk och en onlinecommunity utvecklat av MIT Media Lab. Du bygger ihop/programmerar med färdiga block så det är väldigt enkelt att både förstå och göra. I communityn kan man sedan dela, få se andras spel och få hjälp. Egentligen är det inte så klurigt så in och prova tillsammans med era barn. Ni blir garanterat fast, både vuxna och barn:) Här hittar du till Scratch.

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>