Mitt japansk tv-program blir nu dvd

Förra sommaren hade jag ju nöjet att få hänga med ett japanskt tv-team här i Stockholm. Ett gäng med härliga människor, som nyfiket frågade och frågade om hur vi gör och hur vi tänker här i Sverige. Det blev massor av samtal om inredning, textil och framförallt linne. Vi filmade på Södermalm och i city, plus i ett flertal inredningsbutiker (bland annat hos färgstarka 10-gruppen och anrika Svenskt tenn). Vi köpte tyg på metervara och sydde kuddfodral och en linneduk hemma hos mig. Lite surrealistiskt känns det att titta på bilder från allt detta. Jag lärde en japansk skådespelare att sy, eller tja, visade hur jag syr mina enklaste kuddvar i alla fall. Solen sken då som nu och skratten var många.

Programmet sändes på tv i japan i höstas, en statlig tv-kanal så det var inte möjligt att se programmet härifrån Sverige. Nu kommer uppföljningen då de släpper alltsammans på dvd också. I höst tror jag det blir och om den kommer att säljas eller distribueras på annat sätt vettetusan. Det har i alla fall kommit nya frågor från de härligt frågvisa japanska gänget, fler linnefrågor och dem svarar jag ju hemskt gärna på, jag älskar ju linet!

Bild: klipp från tv-programmet.

 

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>