Advent, lussebullar och gnistrande snö

Dagens snackis verkar vara kylan som kommit. Med mina -10 på termometern ute så ligger jag långt efter i någon slags köldrekordslista. Ute är det sol och gnistrande snö, här inne råder aktivitet på lagret. Allt är precis som det ska!

I helgen tändes första adventsljuset och lussebullarna bakades, pepparkaksdegen ligger och mognar i kylskåpet och vi får se om vi hinner baka några i eftermiddag kanske. Det är lätt hänt att provsmaka pepparkaksdegen lite för mycket då den rörs i hop. Hur gott är det inte med just pepparkaksdeg, särskilt då den fortfarande är lite ljummen och lös. Man får hejda sig och tänka på vad ens egen mamma sa, dvs inte äta för mycket deg för då får man ont i magen. Nå, det mesta är kvar dock och skall bli både gummor , hjärtan och grisar vad det lider. Kanske också ett stort hjärta med kristyr att hänga i fönstret. Alla degar rördes i hop efter recept ur favoritkokboken Annas mat, sliten och med många år på nacken, används den ofta hos oss, till allt möjligt.

Bild: ByCharlotte

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>