Nu syr jag i japansk tv

Ibland händer de där sakerna man inte ens kunnat föreställa sig, en kombination av slumpen och hårt arbete leder en ut på helt nya vägar. Mitt tv-äventyr med det japanska filmteamet i somras var ett sådant äventyr.  När jag startade upp mitt eget företagande och webbutik så var detta inget jag ens anade skulle hända, men när det händer är det bara att åka med. Detta blev ett sommaräventyr långt utöver det vanliga. En sommar fylld av tusen frågor och hektiska dagar för research och inspelning. Det var helt fantastiskt kul att få gräva i svensk design, textil, mönster och linnetraditioner med det japanska gänget. Jag fick sedan chansen att visa både det traditionella och det moderna, allt från gamla spetslakan till Svenskt tenn och tiogruppen. Familjen var med på ett hörn och fikade förstås, allt via tolk som bara det är ett äventyr i sig.. Nu ska mitt program sändas i japan på måndag. Det sänds på NHK den statliga tv-kanalen i Japan (motsvarande SVT) så det går tyvärr inte att se det på nätet över landsgränser (precis som med SVT). Jag har dock blivit lovad en egen kopia på programmet. Hur kul som helst. Hej Japan!

Bild: skärmdump ur tv-tablå, NHK BS

One comment

  1. Anna Bilén

    Grattis Charlotte till häftig upplevelse är dessutom övertygad om att du gjort ett både grundligt och smakfullt arbete. Ser fram mot att få se programmet! Kul!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>