Storbak på det lokala mjölet

Ett besök vid den lokala kvarnen och storköp av det lokala mjölet ger en väldig massa energi för att baka. Det blev både kanelbullar och matbröd gräddat i järngrytan. Ugnen är liten här i huset på landet och lite svårkalibrerad = lätt hänt att det blir lite mörkare bröd än vad man tänkt sig. Men ingen fara på taket, det blir hur som helst supergott. Det känns fint att kunna sätta degar på mjölet gjort med kärlek vid den lilla kvarnen så vi åker gärna dit och bulkar upp. Matbrödet passade fint som frukostbröd tillsammans med den första koppen kaffe i solen på trappen i morse. Bullarna blev topp till utflykten till stranden och havet. Sommar som det ska vara:)

Bilder: ByCharlotte

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>