Inspirerande entreprenörskap

I går var en Stockholmsdag, en fixardag med mycket på schemat. Lagerjobb, paketfix, ekonomi och administration, hämta och lämna. Det blir mycket logistik en sådan dag, mycket åka runt och kanske inte alltid bara det roliga jobbet med att driva företag. Allt nödvändigt är inte roligt dessvärre. Däremot är det roliga nödvändigt, det måste vara roligt och lustfyllt i det stora hela annars är man inne på fel spår. När jag landade i mitt showrooom i går morse så låg en bok på dörrmattan, inspirationsboken Beautiful Business. En tackförhjälpen-present från de härliga tjejerna på Driftig.nu. Tacktack!

Just den här boken betyder lite extra för mig. Jag hade dock inget eget exemplar av någon anledning så glad blev jag, och lite nostalgisk. När jag körde fast i min tidigare karriär som anställd, när allt helt plötsligt kändes samma och inte ett dugg roligt längre. Det var inte utmanande på ett roligt sätt och det mesta kändes slentrian och upprepning. Trots tjusig titel och ett på papperet spännande jobb var jag less och hade inte kul längre. Jag tog hjälp av vänner och kollegor för att hitta rätt igen. Vad ville jag göra egentligen? En nära vän satte denna bok i händerna på mig med uppmaningen läs! Jag gjorde det, läste just den här boken och flera andra om nätverkande och utmaningar och så växte tanken fram. Jag behövde bryta mig loss och skapa något eget. Det här var ungefär fem år sedan och irrgångarna har varit många men ångrat mig har jag aldrig gjort. Företagande i egen regi var det jag skulle göra helt enkelt. Det är härligt att bläddra igenom boken igen och minnas varför jag en gång startade. Kan de så kan jag, ingenting är omöjligt! Nu har jag mina företag där jag stakar banan efter mitt eget huvud, och mina kunders förstås.

Bild: ByCharlotte

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>