Vävda modedrömmar – från Ripsa till New York

Här sitter jag med kaffet i solen på trappan i närheten av Ripsa och har helt missat att här i trakterna har det skrivits modehistoria. Ebba von Eckermann som startade ett väveri i liten skala expanderade och exporterade färgsprakande textilier.  Att lilla Ripsa har producerat klädesplagg som burits av trendkänsliga kvinnor i New York, Florida och Californien visste jag inte men nu är skadan reparerad och jag tar mig till Nyköping endera dagen för att spana in utställningen ”Vävda modedrömmar” som öppnar i dag. Att skapa något, ett exportföretag, som fick amerikanska turister att komma hit till den sörmländska landsbygden med buss inger respekt. Stort entreprenörskap!

Lotta Lewenhaupt har skrivit boken Den glömda kjolen, om just Ebba von Eckermanns företagande mellan 1950 och 1980. Definitivt värd att spana in och inspireras av.

 

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>