Japaner och svensk design

Lagom till sommaren har jag blivit inblandad i ett spännande projekt. Ett projekt som känns fantastiskt roligt på flera sätt! Sverige och svensk design ska presenteras för japaner och japansk tv. Så jag gräver i mitt nätverk för att hitta expertis och bra platser och frågorna ställs på sin spets. Vad är Sverige och vad är svensk design för en japan? Egentligen är ju hela vardagen jag går runt i här i Stockholm fullständigt exotisk och fullproppad med annorlunda design, för en japan. Allt från matförpackningar till utomhusmiljöer och skyltar ser ju annorlunda ut, saker fungerar annorlunda. Sedan har vi det som vi själva betraktar som design, dvs föremål, textil och möbler formgivna här i Sverige och Skandinavien. Sist men inte minst så snöar jag ju gärna in på linet, linnetextiler och dess historia. Det är ju både svenska design men också ett stort kulturarv.

Jag vrider och vänder på detta och inser hur stort mitt hjärta klappar för det skandinaviska, det enkla och det avskalade. Även om jag vandrar i väg åt något annat håll emellanåt är det ändå till det ljusa, lätta och naturfärgade jag återvänder. Det ska bli spännande att se var detta projekt tar vägen och landar! Samtidigt inser jag (igen) att jag verkligen måste försöka ta mig till Japan. Hur som helst så är jag stolt över att få visa upp mina hotspots och peka ut det jag tycker är fantastiskt. Sedan får vi se om gillar samma saker.

Bilder: ByCharlotte

One comment

  1. Pingback: Svenska sommarnöjen | ByCharlotte

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>